2013. november 6., szerda

Graham cipók szezámmaggal szórva

Graham cipókat sütöttem ma a kenyér tésztából. Előző nap kivettem az öreg tésztát a fagyasztóból és a konyha pulton hagytam kiolvadni. Gyönyörűen beindult,szép buborékos lett.Így másnap  neki álltam dagasztani, gyönyörűen megkelt, jól működött az öreg tészta.


A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
                      15 dkg graham-búzaliszt
                      25 dkg öreg tészta
                       2,5 dkg élesztő
                          1 teáskanál cukor
                       4 dl víz
                       2 teáskanál só
                       2 evőkanál olaj

A hozzávalókat jól kidolgozom , és hagyom duplájára kelni letakarva. Kelesztés után még átdolgozom, és nyolc egyforma nagyságú darabokra vágom,majd megformázom őket,és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom.A tepsiben hagyom még kelni,majd sütés előtt bevágom a tetejüket a cipóknak és meg szórom szezámmaggal ,majd 180 fokra előmelegített gőzös sütőben sütöm 30 percet.




                                           Graham bucik szezámmaggal megszórva.

                       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése