2013. november 19., kedd

Szalagos fánk

Ma fánkot sütöttem,mert a bableves után jól esik egy kis édesség mindenkinek.Meg aztán ki kellett próbálni az új játékszeremet a dagasztógépemet.A fánk tésztáját nagyon szépen kidolgozta,és nagyon rövid idő alatt.
Így sok dolgom nem volt ,csak figyeltem a gépet.Amikor kész lett a dagasztás,a tésztát átpakoltam a kelesztő tálba, és hagytam duplájára kelni.Miután megkelt a tészta ,lisztezett deszkára borítottam és ujjnyi vastagra nyújtottam.Majd vizes pohárral kiszaggattam,a közepüket az ujjammal benyomkodtam és letakarva hagytam kelni.Az olajat egy nagy lábasba öntöttem és mikor elérte a kellő hőfokot ,elkezdtem sütni fedő alatt,majd megfordítottam de ekkor már fedő nélkül sütöttem tovább szép színűre. Konyhai papír törlőre szedtem ki. Én dupla mennyiséget sütöttem ,mert nálunk mindenki szereti.Én nemcsak szaggatva szoktam készíteni,hanem megcsavarva is.

A hozzávalók: 50 dkg liszt
                        3 dkg élesztő
                        5 dkg porcukor
                        5 dkg vaj
                        2 tojássárgája
                        1 citrom reszelt héja
                        1 kávéskanál só
                        1/2 liter tej
                        olaj a sütéshez

Ez a mennyiség 28-30 darabhoz elég.



                                   Szalagos fánk



                                           Csavart fánk



                                         És ami megdagasztotta a fánknak valót .





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése