2014. január 14., kedd

Nagyi titka teljes kiőrlésű lisztes kenyér

Ezt a kenyeret a nagyi titka teljes kiőrlésű liszttel, BL55 sima búzaliszttel és öreg tésztával készítettem .

A hozzávalók :50 dkg BL55 sima liszt
                       25 dkg teljes kiőrlésű Nagyi titka búzaliszt
                       25 dkg öreg tészta
                       15 dkg rétes liszt
                       2,5 dkg élesztő
                          4 dl víz
                          1 evőkanák só
                          1 evőkanál méz
                          2 evőkanál olaj

A hozzávalókat bepakolom a dagasztó gépbe, 10 perc alatt szép simára dagasztja.Majd kelesztő tálba teszem a tésztát kelni ,egy félóra múlva deszkán átgyúrom,és ismét hagyom kelni.Amikor megkelt a tészta,megformázom,majd sütőpapírral bélelt jénaiba teszem kelni.A sütés előtt lepermetezem a jénai fedelének a belsejét,majd a 220 fokra előmelegített sütőbe teszem 50 percre.Azután leveszem a fedőt róla és úgy sütöm tovább  megfelelő színre. Ha kész , rácsra teszem hűlni és lepermetezem vízzel.



                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése