2014. január 7., kedd

Zabpelyhes,burgonyapelyhes kenyér

Ezt a kenyeret zabpehellyel és burgonyapehellyel dúsítottam meg,de került bele még teljes kiőrlésű tönkölyliszt is a búza liszthez ami 55-s volt.

A hozzávalók: 50 dkg BL55 liszt
                      25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                      25 dkg kovász
                      10 dkg zabpehely
                        2 evőkanál burgonyapehely
                      2,5 dkg élesztő
                         1 evőkanál só
                         1 evőkanál méz
                       3,5 dl víz
                          2 evőkanál olaj

Kovász: 1,5 dl víz
                2 dkg élesztő
              15 dkg liszt

A hozzávalókat bepakolom a dagasztógép üstjébe, és jöhet a dagasztás.Amikor kész átteszem a tésztát a kelesztő tálba, hagyom duplájára kelni.Kelesztés után átgyúrom a tésztát,és ismét hagyom kelni.Ezután már megformázom és a sütőpapírral kibélelt jénaiba teszem ,és hagyom kelni letakarva. A sütés előtt megpermetezem vízzel és megszórom zabpehellyel a tetejét, az oldalát bevagdosom pengével.A jénai tető belsejét is meg permetezem vízzel alaposan,és lefedve mehet a 220 fokra előmelegített sütőbe 50 percre.Aztán leveszem a jénai tetejét és anélkül sütöm tovább a kellő szín eléréséig.










1 megjegyzés: