2014. szeptember 8., hétfő

Rozmaringos graham kenyér


Rozmaringos graham kenyeret még nem sütöttem, így ezt is ki kellett próbálnom.
A hozzávalók: 70 dkg liszt
                      30 dkg Graham liszt
                       20 dkg öreg tészta
                       4,5 dl víz /a liszttől függ/
                       2,5 dkg élesztő
                         1 evőkanál só
                         1 kávéskanál cukor
                         2 evőkanál sikér
                         3 szál rozmaring levelei  apróra vágva
                         2 evőkanál olaj
Ebből a mennyiségből 1 kenyeret,és 8 darab zsömlét sütöttem.

A hozzávalókat bepakolom a dagasztógép üstjébe,a rozmaringot és az olajat akkor adom hozzá amikor a tészta összeállt. A dagasztás után áttesszük a kelesztőtálba,és duplájára kelesztjük.Amikor megkelt, a tésztát ketté vesszük,feléből zsemlét készítek, a másik feléből kenyeret. Deszkán megformáljuk a kenyeret és a zsömléket ,sütőpapírral bélelt jénaiba rakom a kenyérnek valót, szintén sütőpapírral bélelt tepsibe a zsemléket. Hagyom még kelni, ezután vízzel lepermetezem a tetejüket, és a jénai fedelének a belsejét is,  majd bemetszem a tetejüket, megszórom szezámmaggal, végezetül mehet a 220 fokra  előmelegített sütőbe úgy 50 percre, utána fedő nélkül sütöm még 10 percet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése