2014. szeptember 7., vasárnap

Vajas tejfölös graham kiflik


Ez a graham kifli nagyon finomra sikerült, mert hamar elfogyott.

A hozzávalók: 30 dkg liszt
                      20 dkg Graham-búzaliszt
                      20 dkg öreg tészta 
                        2 teás kanál só 
                        1 teás kanál cukor 
                      1,5 dkg élesztő felfuttatva
                         5 dkg lágy vaj 
                      100 ml tejföl 
                          2 dl víz 

Az öreg tészta : előző nap elkészíteni : 150 ml víz 
                                                          150 gr liszt
                                                           1,5 dkg élesztő 
A hozzávalókat összekeverjük,és hagyjuk a konyhapulton másnapig.
A dagasztáshoz mindent a dagasztógép üstjébe pakolunk,és közepesen lágy tésztát dagasztunk. Ezután duplájára kelesztjük letakarva.Amikor megkelt,  a deszkára borítjuk,és tíz egyforma nagyságú gombócokra osztjuk a tésztát.A gombócokat letakarva hagyjuk egy félórát pihenni . Ezután a gombócokat oválisra nyújtjuk,vékonyra.A feltekerést én lentről kezdtem,a tetejéhez haladva,kifli formára igazítom. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,30 percig hagyjuk pihenni,és lekenjük egy felvert tojás és 1 evőkanál tej keverékével.Egy edénybe vizet teszünk és a sütő aljába helyezzük,a sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
Az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése