2014. október 5., vasárnap

Zöld fűszeres,fokhagymás, sajtos kenyér

Most olyan kenyeret sütöttem , aminek a formázása eltér az eddigiektől,és az ízesítése se szokványos.

A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt
                      30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                        5 dkg élesztő
                      1,2 dl langyos víz
                      2,5 dl langyos tej
                         5 dkg cukor
                         2 teáskanál só
                         3 evőkanál olaj
                         2 tojás

Töltelék: zöld fűszerek : rozmaring
                                    kakukkfű
                                    zsálya levél
                                    bazsalikom
                                    snidling
                                    fokhagyma
                              20 dkg reszelt sajt
A zöld fűszereket jól felaprítom, a fokhagymát is, és összekeverem a reszelt sajttal, sózom , borsozom.

A kenyér hozzávalóit a dagasztógép üstjébe pakolom, és 10 perc dagasztás után át teszem a kelesztő tálba,és hagyom duplájára kelni. Miután megkelt, a tésztát ketté veszem,és az egyik felét kinyújtom 55 X 22 cm - es méretre.Megszórom az előre el készített töltelékkel, majd feltekerem mint a bejglit, és összecsípem a széleit.Ekkor ráteszem egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és egy éles késsel 2 cm mélyen bevágom a tetejét,a két végén meg hagyok két centit.Azután egy S alakot formázok belőle,és hagyom még kelni .  Amikor megkelt, 180 fokos  gőzös  sütőben  35 percig süssük.15 perc után, alufóliával takarjuk be hogy nehogy megégjen a teteje.


                                     
               
               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése