2015. szeptember 8., kedd

Tönköly lisztes krumplis pogácsa

Ez a pogácsa most kicsit eltér a szokásostól. A vaj helyett kókusz olajat használtam,a sima főtt burgonya helyett pedig burgonya pürét adtam hozzá.A tejföl helyett pedig joghurtot tettem bele.A végeredmény egy könnyű, finom pogácsa lett.
A pogácsa hozzávalói : 80 dkg finom liszt
                                   20 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
                                     5 púpos evőkanál burgonyapüré
                                    1 evőkanál só
                                    12 dkg margarin
                                    12 dkg kókusz olaj
                                   25 dkg öreg tészta
                                   fél kocka élesztő
                                   fél dl tej,
                                   1 kávéskanál cukor
                                   1 nagy doboz joghurt/375 g/
                                    1 tojás

Az öreg tészta hozzávalói :50 dkg liszt
                                         3 dl víz
                                         fél teáskanál só
                                         1 dkg élesztő
Mindig ezt a mennyiséget készítem , mert ebből több alkalommal tudok sütni.
                               
A lisztbe bele morzsolom a zsiradékot,  hozzáadom az öreg tésztát, a sót, a  burgonyapürét, joghurtot, tojást, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Rugalmas , jól nyújtható tésztát kapunk,majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
A kelesztés után alaposan lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kókuszolajjal lekenjük,ezután szorosan feltekerjük,mint a bejglit, hagyjuk egy félórát pihenni letakarva. Azután kinyújtjuk 1.5 centis vastagságúra ,és tetszés szerint kiszaggatjuk,  a sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Itt is pihentetjük egy félórát. A tetejét lekenjük felvert tojássárgával,és meg szórjuk reszelt sajttal,vagy akár magokkal .
200 fokra előmelegített sütőben sütöm úgy 20 percig.


                                 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése