2016. január 24., vasárnap

Burgonyás kenyér

Ez a burgonyás kenyér, burgonya főzőlevével készült.A kovász előző nap lett bekeverve.

A kenyér hozzávalói : 1 kg BL80 liszt
                                 fél liter burgonyalé
                                 2 teáskanál só
                                 1 evőkanál cukor
                                 4 dkg élesztő
                                 2 evő kanál olaj

A kovász :  250 ml víz
                   25 dkg BL80 liszt
                   fél kávés kanál cukor
                   15 g  élesztő

A kenyér hozzávalóit bedagasztom és hagyom duplájára kelni. Addig előkészítem a forma tepsiket .
A megkelt tésztát átdolgozom,és megfelezem. Majd mindegyikből levágok egy darabot a díszítéshez.
Ezután a kenyértésztát megformázom és a sütőpapírral kibélelt formatepsibe teszem. Itt hagyom még kelni, addig kisodrom a fonatokat.A megkelt kenyértésztákat  középen , hosszában bemetszem, és a fonatokat ráhelyezem a bemetszésekre.Közben bekapcsoltam a sütőt is 220 fokra.A sütő aljába vízzel teli kis lábast tettem. Ezután vízzel lepermeteztem a tésztákat,és mehettek az előmelegített sütőbe 50 percre.Nálam ennyi idő  kellett.





                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése