Ez a burgonyás kenyér, burgonya főzőlevével készült.A kovász előző nap lett bekeverve.
A kenyér hozzávalói : 1 kg BL80 liszt
fél liter burgonyalé
2 teáskanál só
1 evőkanál cukor
4 dkg élesztő
2 evő kanál olaj
A kovász : 250 ml víz
25 dkg BL80 liszt
fél kávés kanál cukor
15 g élesztő
A kenyér hozzávalóit bedagasztom és hagyom duplájára kelni. Addig előkészítem a forma tepsiket .
A megkelt tésztát átdolgozom,és megfelezem. Majd mindegyikből levágok egy darabot a díszítéshez.
Ezután a kenyértésztát megformázom és a sütőpapírral kibélelt formatepsibe teszem. Itt hagyom még kelni, addig kisodrom a fonatokat.A megkelt kenyértésztákat középen , hosszában bemetszem, és a fonatokat ráhelyezem a bemetszésekre.Közben bekapcsoltam a sütőt is 220 fokra.A sütő aljába vízzel teli kis lábast tettem. Ezután vízzel lepermeteztem a tésztákat,és mehettek az előmelegített sütőbe 50 percre.Nálam ennyi idő kellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése