2016. január 12., kedd

Sonkakrémes kiflik

A kifli tésztáját bármi mással is meglehet tölteni, nekem most ez volt itthon.Egy kis sült pulyka aszalt szilvával
megtöltve,főtt , füstölt sonka ,ezeket késes aprítóba dobtam egy kis vajjal,ízesítettem sóval borssal, és kész is volt a töltelék .A sonka íze dominált benne,az aszalt szilvával nagyon jó párosítás volt.
A tészta hozzávalói: 50 dkg liszt
                                3 dl tej
                               fél kocka élesztő
                                 1 teás kanál cukor
                                 1 tojás
                                 1,5 teáskanál só
                                fél dl olaj

A hozzávalókat alaposan össze dolgozom, majd  félreteszem ,és hagyom duplájára kelni. A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztom,és cipókra formázom. Egyenként kör alakúra nyújtom,majd 8 cikkre vágom,és mindet megtöltöm a krémmel, feltekerem és a sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe pakolom, és hagyom kelni. Közben a sütőt előmelegítem 180 fokra. A megkelt kifliket lekenem egy felvert tojással,megszórom szezámmaggal,és mehet a sütőbe, addig sütöm míg szép színe nem lesz .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése