2016. szeptember 11., vasárnap
Tönkölylisztes joghurtos kenyér
A mostani sütésem , teljes kiőrlésű tönkölyliszt hozzáadásával készült.Nagyon kedveljük ezt a változatot,már többször is megsütöttem .
A hozzávalók: 1 kg kenyérliszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
25 dkg öreg tészta
5 dl natúr joghurt
2,5 dkg élesztő
1 dl víz + amennyi még kell hozzá
1 evőkanál méz
1 evőkanál só
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat bedagasztom,és duplájára kelesztem.Amikor megkelt , lisztezett deszkára borítom és átdolgozom , ekkor megfelezem, és megformázva sütőpapírral bélelt jénaikba teszem kelni.
A sütőt előmelegítem 220 fokra, a jénaik fedelének a belsejét be permetezem vízzel,a megkelt tésztát szintén.
A tetejüket bevagdosom pengével, befedem, és mehetnek a sütőbe 50 percre. Az utolsó 10 percben leveszem a fedőket és anélkül sütöm tovább szép színűre.Ez lett a végeredmény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Margó! Gyönyörű ez a kenyér! Mint rendszeres olvasód gratulálok, és egy játékra hívlak szeretettel:
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html