2016. szeptember 11., vasárnap

Tönkölylisztes joghurtos kenyér


A mostani sütésem , teljes kiőrlésű tönkölyliszt hozzáadásával készült.Nagyon kedveljük ezt a változatot,már többször is  megsütöttem .



A hozzávalók: 1 kg kenyérliszt
                       25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                       25 dkg öreg tészta
                         5 dl natúr joghurt
                         2,5 dkg élesztő
                         1 dl víz + amennyi még kell hozzá
                         1 evőkanál méz
                         1 evőkanál só
                         2 evőkanál olaj  

A hozzávalókat bedagasztom,és duplájára kelesztem.Amikor megkelt , lisztezett deszkára borítom és átdolgozom ,  ekkor megfelezem, és megformázva sütőpapírral bélelt jénaikba teszem kelni.
A sütőt előmelegítem 220 fokra, a jénaik fedelének a belsejét be permetezem vízzel,a megkelt tésztát szintén.
A tetejüket bevagdosom pengével, befedem, és  mehetnek a sütőbe 50 percre. Az utolsó 10 percben leveszem a fedőket és anélkül sütöm  tovább szép színűre.Ez lett a végeredmény.








1 megjegyzés:

  1. Kedves Margó! Gyönyörű ez a kenyér! Mint rendszeres olvasód gratulálok, és egy játékra hívlak szeretettel:
    http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    VálaszTörlés