Powered By Blogger

2019. május 5., vasárnap

Csigatornyok sonkásan , sajtosan

Csigatornyok sonkásan, sajtosan 


Az elnevezése onnan jött, hogy a csiga közepe eléggé megemelkedett sütéskor. Nagyon finom lett.

Azt már tudom hogy gyakrabban kell sütnöm ezt a verziót.

A hozzávalók: 1 kg liszt 
                        2 evőkanál só
                        6 dl tej
                        2 tojás sárgája
                        3 dkg élesztő
                        egy mokkás kanál cukor
                        1 dl olaj

Töltelék: pizzakrém, vagy ketchup
               főtt sonka aprítva 
               reszelt sajt 


Elkészítése: A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát készítünk,duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta 

felaprítjuk a füstölt főtt sonkát apróra. A tepsit sütőpapírral béleljük ki. A megkelt tésztát lisztezett 

deszkára borítom, és kettévágom , felét félre teszem és letakarom, amíg a másik felével dolgozom.

Jó vékonyra kinyújtom téglalap alakúra , lekenem a felét pizzakrémmel ,vagy ketchuppal , meg szó

rom a füstölt sonkával , erre jön a reszelt sajt.A tészta másik felét pedig ráhajtom és elegyengetem a  

kezemmel. Pizzavágóval kétujjnyi szélesre felvágom, és feltekerem , a csigákat a sütőpapiros tepsibe 

pakolom.A tészta másik részével is így járunk el. A csigák tetejét lekenem felvert tojással és szórok 

rá reszelt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe sütöm szép színűre,nekem 30 perc kellett.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése