Csigatornyok sonkásan, sajtosan
Az elnevezése onnan jött, hogy a csiga közepe eléggé megemelkedett sütéskor. Nagyon finom lett.
Azt már tudom hogy gyakrabban kell sütnöm ezt a verziót.
A hozzávalók: 1 kg liszt
2 evőkanál só
6 dl tej
2 tojás sárgája
3 dkg élesztő
egy mokkás kanál cukor
1 dl olaj
Töltelék: pizzakrém, vagy ketchup
főtt sonka aprítva
reszelt sajt
Elkészítése: A hozzávalókból lágyabb kelt tésztát készítünk,duplájára kelesztjük. Amíg kel a tészta
felaprítjuk a füstölt főtt sonkát apróra. A tepsit sütőpapírral béleljük ki. A megkelt tésztát lisztezett
deszkára borítom, és kettévágom , felét félre teszem és letakarom, amíg a másik felével dolgozom.
Jó vékonyra kinyújtom téglalap alakúra , lekenem a felét pizzakrémmel ,vagy ketchuppal , meg szó
rom a füstölt sonkával , erre jön a reszelt sajt.A tészta másik felét pedig ráhajtom és elegyengetem a
kezemmel. Pizzavágóval kétujjnyi szélesre felvágom, és feltekerem , a csigákat a sütőpapiros tepsibe
pakolom.A tészta másik részével is így járunk el. A csigák tetejét lekenem felvert tojással és szórok
rá reszelt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőbe sütöm szép színűre,nekem 30 perc kellett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése