2013. június 26., szerda

Tönkölyös kenyerek zabpehellyel

Tönkölyös mert tettem bele tönköly lisztet is,és megdúsítottam zabpehellyel.

A hozzávalók: 50 dkg liszt
                      25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
                      15 dkg öreg tészta
                      2,5 dkg élesztő
                        2 dl savó
                        2 dl langyos víz /+ fél dl ha szükséges/
                        1 evőkanál só
                        1 kávéskanál cukor
                        2 evőkanál olaj
                        2 evőkanál sikér
                        2 evőkanál zabpehely
A hozzávalókat alaposan bedagasztom,és letakarva hagyom kelni a duplájára.Amikor megkelt ,átdolgozom a tésztát,és ismét hagyom pihenni. Ez idő alatt elő készítem a  sütő edényeket. Majd a megkelt tésztát átdolgozom, ketté veszem és megformázom őket.A sütőpapírral kibélelt edényekbe teszem, a tetejüket bevágom három helyen.A fedőket alaposan bepermetezem vízzel, ami biztosítja a megfelelő gőzt, és befedem, hagyom hogy még pihenjenek, míg bemelegszik a sütő.Azután a 220 fokos sütőben 60 percet sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése