2013. augusztus 18., vasárnap

Rozskenyér

Most iker kenyereket sütöttem a kacsasütő jénaiban,jól megfértek egymás mellett.Teljes kiőrlésű rozsliszt hozzáadásával,és rozskovásszal készítettem.A végeredmény nagyon finom,és jól szeletelhető kenyér lett.
A hozzávalók: 25 dkg rozskovász/ amit előző nap már előkészítettem/
                      25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
                      50 dkg kenyérliszt
                        4 dl langyos víz
                        1 evőkanál só
                        2 evőkanál olaj

A hozzávalókat jól kidolgozom és hagyom kelni letakarva. Kelesztés után megint áthajtogatom,és megint hagyom kelni .Miután megkelt ,áthajtogatom és megformázom ,és a sütőpapírral kibélelt jénai kacsasütőbe pakolom mind a kettő kenyértésztát.A tetejét bevagdosom,majd megszórom a tetejét szezámmaggal és a jénai fedelének a belsejét  lepermetezem vízzel és lefedem.  220 fokra előmelegített sütőbe teszem 50 percre.
Ha már a kellő színt elérte, rácsra teszem kihűlésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése