2013. augusztus 29., csütörtök

Sült szalonnával, sajttal töltött kelt tészta


Egy nagyon egyszerű de mégis tartalmas kelt tésztát sütöttem ma.Bármivel megtölthető,én most sült szalonnával és reszelt sajttal töltöttem ,ez most a kedvenc.A sült szalonna zsírját használtam a kinyújtott tészta lekenéséhez,és arra szórtam a ropogósra sült apró szalonna darabkákat,erre még jött a reszelt sajt,amivel jó vastagon megszórtam és feltekertem mint a bejglit.A feltekert tésztát két ujjnyi vastagra szeleteltem, a szeleteket kicsit meglapítottam, majd kétszer megtekertem és úgy raktam a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A tetejüket lekentem egy felvert tojással,és megszórtam mákkal és szezámmaggal.
Ezután ment a 180 fokra előmelegített sütőbe, nálam 25 percre.
A hozzávalók: 1 kg BL55 liszt
                       25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
                          1 kocka élesztő
                           1 teáskanál cukor
                           1 teáskanál só
                          1 dl olaj
                          1 tojás
                          6 dl tej
                           1 evőkanál cukor a tejbe feloldva
A töltelék: ropogósra sült szalonna
                 reszelt sajt

A tetejére: 1 felvert tojás
                 szezámmag
                  mák





                       
                           
                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése