Ezzel a vaníliás krémmel töltött finomsággal már régóta szemezek,de most végre sorra került,meg sütöttem én is.
Hozzávalók: 60 dkg liszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
1 csipet só
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat bedagasztjuk és duplájára kelesztjük.Kelesztés után 20 darab kis gombócokra osztjuk,majd 30 cm.hosszúságúra kisodorjuk,kettéhajtjuk , hármat csavarunk rajta.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és még kelesztjük, ezután lekenjük tojással és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre, míg szép piros színe lesz.
A krém hozzávalói : 5 dl tej
2 csomag vaníliás puding
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
1 csipet só
12.5 dkg ráma margarin
Elkészítjük a pudingot és kihűtjük.Amikor teljesen kihűlt,habosra keverjük a margarinnal.
A kihűlt kalácskákat ketté vágjuk,és nyomózsák segítségével megtöltjük őket.A tetejét megszórjuk porcukorral.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésA kalácskák hoztak egy új olvasót. Nagyon tetszik a blog. Az enyém
VálaszTörléskorsocska.blogspot.hu
A kalácskák hoztak egy új olvasót. Nagyon tetszik a blog. Az enyém
VálaszTörléskorsocska.blogspot.hu
Köszönöm Ani! de a te blogod korsocska.blogspot cimen nem található.a neved után találtam rá,és nekem is tetszik a tied.
TörlésEz nagyon klassz lehet, ha még folyadékot is adsz hozzá. 60 dkg liszthez 1 db tojás a folyadék? Várjuk meg a készítő válaszát mielőtt nekikezdünk.
VálaszTörlésKedves Pamela a receptet már kijavítottam.
TörlésKöszönöm szépen. :)
TörlésJa igen és még fél margarin az hány dkg a krémnél? Mert ugye van fél kg-os is. 12.5 dkg?
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésPamela, 250 g-os csomag margarin fele, vagyis 12 és fél dekagramm. Én olajat használtam.
VálaszTörlés