2013. március 28., csütörtök

Kovászos fehér kenyér

Kovászos fehér kenyér a jól bevált kenyér nálunk.

A jól bevált fehér kenyér.
receptje:hozzávalók...
50 dkg búzaliszt
20 dkg kovász/amit előző este elkészítek/
10 dkg rétesliszt
  2.5 dkg élesztő
 3,5 dl víz
 1 evőkanál só
 2 evőkanál cukor
 2 evőkanál olaj
 Dagasztás után , kétszeresére kelesztem,majd formázom.A sütőt előmelegítem 220 fokra.
 A kacsasütő jénaimat kibélelem sütőpapírral,ebbe rakom a megformázott kenyeret,amit sütés előtt tíz perccel be vagdosom. A jénai fedelét és a kenyeret lespriccelem vízzel,lefedem ,és mehet a sütőbe .45 perc
elteltével leveszem a fedőt,és tovább sütöm míg szép színe lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése