Kovászos fehér kenyér a jól bevált kenyér nálunk.
A jól bevált fehér kenyér.
receptje:hozzávalók...
50 dkg búzaliszt
20 dkg kovász/amit előző este elkészítek/
10 dkg rétesliszt
2.5 dkg élesztő
3,5 dl víz
1 evőkanál só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
Dagasztás után , kétszeresére kelesztem,majd formázom.A sütőt előmelegítem 220 fokra.
A kacsasütő jénaimat kibélelem sütőpapírral,ebbe rakom a megformázott kenyeret,amit sütés előtt tíz perccel be vagdosom. A jénai fedelét és a kenyeret lespriccelem vízzel,lefedem ,és mehet a sütőbe .45 perc
elteltével leveszem a fedőt,és tovább sütöm míg szép színe lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése