Úgy gondoltam hogy nem öntöm ki a főtt burgonya levét, mert jó lesz a kenyér dagasztáskor a víz helyett.
A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg kovász/ előző nap elkészítve/
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál olaj
4 dl főtt burgonyalé
A dagasztás után duplájára kelesztem a tésztát.Utána jól át gyúrom,és formázom.Sütőpapírral bélelt jénaiba
rakom még kelni. A sütőt közben előmelegítem 220 fokra.A jénai fedelének a belső felét vízzel le spriccelem
és letakarom ,sütés előtt 10 perccel lekenem a tésztát ,rászórom a magokat, majd bevagdosom a tészta tetejét,és mehet a sütőbe 45 percre.Majd leveszem a jénai fedelét és tovább sütöm még 10 percet .Amikor megsült, kiteszem a rácsra hűlni, és lepermetezem vízzel, így kapok szép cserepes héjú kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése