2013. március 29., péntek

Tönkölylisztes kenyér főtt burgonya lével



Úgy gondoltam hogy nem öntöm ki a főtt burgonya levét, mert jó lesz a kenyér dagasztáskor a víz helyett.
A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt
                       20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                       20 dkg kovász/ előző nap elkészítve/
                       2,5 dkg élesztő
                        1 evőkanál só                                                                                
                        1 kávéskanál cukor                                                                                
                        2 evőkanál olaj                                                                                
                        4 dl főtt burgonyalé                                                                                
                                                                                                       
                                                                                                     
                                                                                                     

A dagasztás után duplájára kelesztem a tésztát.Utána jól át gyúrom,és formázom.Sütőpapírral bélelt jénaiba
rakom még kelni. A sütőt közben előmelegítem 220 fokra.A jénai fedelének a belső felét vízzel le spriccelem
és letakarom ,sütés előtt 10 perccel lekenem a tésztát ,rászórom a magokat, majd bevagdosom a tészta tetejét,és mehet a sütőbe 45 percre.Majd leveszem a jénai fedelét és tovább sütöm még 10 percet .Amikor megsült, kiteszem a rácsra hűlni, és lepermetezem vízzel, így kapok szép cserepes héjú kenyeret.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése