2013. május 11., szombat

Kapros túrós pite

Ahogy megjelent a veteményesben a kapor ,biztos voltam benne hogy rövidesen túrós süti lesz.Nagyon szeretem a kapros ételeket ,a kapros túrós pitét meg mindenki kedveli a családban.Így ma sort kerítettem az elkészítésére.
 A hozzávalók:                  50 dkg liszt
                                         25 dkg margarin
                                         10 dkg porcukor
                                           1 sütőpor
                                           2 tojássárgája
                                           1 csipet só
                                            2 evőkanál tejföl
A töltelékhez: 50 dkg túró
                      20 dkg cukor
                       5 dkg margarin
                       2 kanál búzadara
                       2 tojássárgája
                       1 nagy csokor friss kapor

Az elkészítése:A tésztához való anyagokból pite tésztát készítünk,2 részre osztjuk a tésztát. Az alsó lapot valamivel nagyobbra kell nyújtani hogy a tepsi széleit is kibélelhessük.
A töltelékhez a túrót áttörjük,hozzáadjuk a habosra kevert margarint,a cukrot, a tojássárgákat,búzadarát,és a felaprított kaprot végül óvatosan hozzáadjuk a  tojásfehérjék keményre vert habját.A tölteléket belesimítjuk,és ráfektetjük a felső lapot.A tetejét villával megszurkáljuk hogy a gőz tudjon távozni.180 fokra előmelegített sütőben sütjük világosra .















3 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki! Egy kérdés: a töltelékbe mind a 4 tojásfehérjét beletesszük?

    VálaszTörlés
  2. Igen mind a négyet felverjük kemény habbá,és hozzákeverjük.

    VálaszTörlés