2013. május 2., csütörtök

Túrós batyuk és lekváros bukták

Mire megérkeztek az unokáink a kirándulásból,éppen langyosra hűlt a túrós batyu és a lekváros bukta.A bográcsolás után jól is esett vacsira nekik egy kis kelt tészta kakaóval. Leírom ahogy én készítettem.
A hozzávalók: 1,20 kg sima liszt
                      1 kocka élesztő
                      8 dl tej /1 dl tejjel+1 ek. cukorral+ 3 ek.kanál liszttel kovászt készítek/
                      4 tojássárgája
                      2 dl olaj
                      1   mokkás kanál só
                      5 dkg porcukor
A töltelék hozzávalói: 50 dkg túró
                                   2 evőkanál tejföl
                                   2 cs.vaníliás cukor
                                   1 citrom reszelt héja
                                   4 evőkanál cukor

A bukta tölteléke : sütésálló lekvár

A tojássárgákat elkavarom  a cukorral,hozzáöntöm a tejet amiben a sót feloldottam.A liszt közepében mélyedést készítek,és beleöntöm a többi hozzávalókat a kovásszal együtt. Hólyagosra kidolgozom, majd langyos helyen duplájára kelesztem.Lisztezett deszkára borítom átgyúrom,és 1 cm. vastagra kinyújtom.Fele tésztából buktát, másik feléből meg batyut készítek Ez a mennyiség dupla adag ,ebből jut reggelire is és a suliba tízóraira is.

                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése