Mire megérkeztek az unokáink a kirándulásból,éppen langyosra hűlt a túrós batyu és a lekváros bukta.A bográcsolás után jól is esett vacsira nekik egy kis kelt tészta kakaóval. Leírom ahogy én készítettem.
A hozzávalók: 1,20 kg sima liszt
1 kocka élesztő
8 dl tej /1 dl tejjel+1 ek. cukorral+ 3 ek.kanál liszttel kovászt készítek/
4 tojássárgája
2 dl olaj
1 mokkás kanál só
5 dkg porcukor
A töltelék hozzávalói: 50 dkg túró
2 evőkanál tejföl
2 cs.vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál cukor
A bukta tölteléke : sütésálló lekvár
A tojássárgákat elkavarom a cukorral,hozzáöntöm a tejet amiben a sót feloldottam.A liszt közepében mélyedést készítek,és beleöntöm a többi hozzávalókat a kovásszal együtt. Hólyagosra kidolgozom, majd langyos helyen duplájára kelesztem.Lisztezett deszkára borítom átgyúrom,és 1 cm. vastagra kinyújtom.Fele tésztából buktát, másik feléből meg batyut készítek Ez a mennyiség dupla adag ,ebből jut reggelire is és a suliba tízóraira is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése