2013. május 30., csütörtök

Tönkölylisztes túrós batyu és mákos fonatos

Az eddig sütött túrós batyuktól kissé eltérő a mostani recept,ugyanis a finom liszthez, teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet kevertem. Az izén nem ,de a tészta színén észrevehető volt a változtatás.A lényeg az hogy ízlett mindenkinek,hamar elfogyott,pedig dupla adag volt.
A hozzávalók: 90 dkg finom liszt
                       30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
                        7 dl tej
                         1 kocka élesztő felfuttatva
                        2 tojás
                        1 teáskanál só
                        2 kupak folyékony édesítő
                       16 dkg olvasztott vaj vagy margarin
                          1 kávéskanál vanília aroma  
                         

A töltelék: 50 dkg túró
                 2 kupak folyékony édesítő
                 2 citrom reszelt héja
                 2 tojás sárga
                  a tojások fehérje kemény habbá verve        
A hozzávalókat összegyúrjuk és hagyjuk duplájára kelni.Kelesztés után ketté veszem a tésztát,és a felét téglalap alakúra kinyújtom ,és egyenlő kocka alakúra vágom. Majd a töltelékkel megtöltöm és 180 fokra
előmelegített sütőben sütöm.
Amíg sül, a tészta másik feléből,mákos fonottat készítek és a túrós batyu után mehet  a sütőbe az is.

Ilyenek lettek.




          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése