Az eddig sütött túrós batyuktól kissé eltérő a mostani recept,ugyanis a finom liszthez, teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet kevertem. Az izén nem ,de a tészta színén észrevehető volt a változtatás.A lényeg az hogy ízlett mindenkinek,hamar elfogyott,pedig dupla adag volt.
A hozzávalók: 90 dkg finom liszt
30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dl tej
1 kocka élesztő felfuttatva
2 tojás
1 teáskanál só
2 kupak folyékony édesítő
16 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 kávéskanál vanília aroma
A töltelék: 50 dkg túró
2 kupak folyékony édesítő
2 citrom reszelt héja
2 tojás sárga
a tojások fehérje kemény habbá verve
A hozzávalókat összegyúrjuk és hagyjuk duplájára kelni.Kelesztés után ketté veszem a tésztát,és a felét téglalap alakúra kinyújtom ,és egyenlő kocka alakúra vágom. Majd a töltelékkel megtöltöm és 180 fokra
előmelegített sütőben sütöm.
Amíg sül, a tészta másik feléből,mákos fonottat készítek és a túrós batyu után mehet a sütőbe az is.
Ilyenek lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése