2013. július 3., szerda

Aszalt paradicsomos ,fokhagymás péksütik

Az utolsó kis üveg aszalt paradicsomot bontottam fel , ami fokhagymás olajban figyelt a hűtőben.Mivel kenyér sütést terveztem be,gondoltam most már ideje lesz elhasználom ezt a finomságot is.Végül is kenyér helyett inkább kifliket ,fonatos zsömléket formáztam,mert valahogy most az jobban fogy nálunk.Amikor sült ,
hát  mennyei illatok terjengtek a konyhából.Az aszalt paradicsom megszínezte a tésztát,és az íze nagyon kellemes volt.A fokhagyma és a paradicsom nagyon jó párosítás.

A hozzávalók:60 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
                       5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
                      25 dkg öreg tészta/tk. tönkölybúza lisztből/
                      2,5 dkg élesztő
                        4 dl víz
                         1 evőkanál só
                         1 teáskanál cukor
                         1 kis üveg aszalt paradicsom fokhagymás olajban
                          3 evőkanál fűszeres olaj/az üvegből/

A hozzávalókat össze dolgozzuk, és duplájára kelesztjük.Kelesztés után átdolgozzuk a tésztát,majd tíz egyenlő részre osztjuk ,és gömbölyítjük.Hagyjuk 10 percet pihenni,azután formázzuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.A tetejüket lekenjük egy felvert tojással,és megszórjuk reszelt sajttal.Ezután mehet a 200 fokra előmelegített gőzös sütőbe sütőbe 25 percre.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése