Powered By Blogger

2013. július 14., vasárnap

Burgonyás pizzás,sajtos csigák és kiflik

Mindig több burgonyát főzök mint ami kell az ebédhez, így mindig jól jön sütéskor, mint most is a csigához és a kiflikhez.Így a burgonyapüré csigában és kifliben végezte,de került bele még pizzakrém és reszelt sajt és volt még egy zacskó bazsalikomos mozzarella is a hűtőben, na azt se hagytam ki ,az ment a kiflibe.Így lettek a csigák burgonyás pizzás,sajtosak, a kiflik pedig pizzás mozzarellás kiflik . A kifliket még szezámmagban is megforgattam,nagyon finom lett.
A hozzávalók: 80 dkg liszt
                      20 dkg graham-búzaliszt
                      40 dkg burgonyapüré
                      30 dkg margarin
                        5 dkg élesztő
                        1 dl tej
                        1 mokkáskanál cukor
                        1 evőkanál só
                        3 tojás sárgája
                     200 g tejföl
                     200 g reszelt sajt
                     pizzakrém
                     szezámmag a szóráshoz
                     1 tojás pici tejjel felverve a lekenéshez

A lisztet és a margarint elmorzsoljuk,hozzáadjuk a burgonyapürét, sót és azzal is el morzsoljuk.Majd a felfuttatott élesztőt,a tojássárgákat,és a tejfölt is hozzáadjuk.Jól át dolgozzuk a tésztát,majd letakarva hagyjuk duplájára kelni.A kelesztés után jól meg lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,át gyúrjuk és megfelezzük a tésztát.Feléből csigákat készítünk a másik feléből pedig kifliket.A tésztát téglalap alakúra és fél centi vastagra,majd lekenem a pizzakrémmel ,megszórom reszelt sajttal, és feltekerem mint a bejglit.Két ujjnyi szélesre vágom fel ,és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket.Míg kelnek addig készítem a kifliket.
A kiflinél a tésztából nyolc egyforma gombócot készítek, hagyom 10 percet pihenni a tésztát letakarva.Közben a sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy kis lábasban vizet készítek be a sütőbe hogy kellő gőz legyen, mire a csigák bekerülnek. A gombócokat kinyújtom , lekenem a pizzakrémmel,majd mindegyikre teszek egy szelet bazsalikomos mozzarellát,majd feltekerem kifli formára,és lekenem a felvert tejes tojással,és megforgatom a gyúródeszkára szórt szezámmagban.Ezután sütőpapírral bélelt tepsire rakom a kifliket.Amíg pihennek a kiflik,addig a csigák mehetnek az előmelegített sütőbe úgy 30 percre. A végeredmény nagyon finomságos lett.


                       

                       
                       

1 megjegyzés:

  1. én sajna laktózérzékeny vagyok, szóval mellőznöm kellett a régi finom sajtjaimat, amik annyira finommá tudtak tenni egy péksütit... jó hír azoknak akik hasonló cipőben vannak, egyre több termék készül ám már nekünk is http://redir.ec/laktozmentes

    VálaszTörlés