2013. április 22., hétfő

Fügelekvárral töltött briós

A pince takarításkor vettem észre hogy a polcon ott figyel még két kis üveg  füge lekvár.Minden évben sikerül eltenni egy két üveggel ha marad a bokron.Mindjárt arra gondoltam hogy vagy buktába vagy briósba teszek belőle.Aztán végül briós mellett döntöttem.
A briós hozzávalói : 60 dkg liszt
                                5 dkg puha vaj
                                1 tojás
                               10 dkg tejföl
                                fél kocka élesztő felfuttatva
                                 1 teáskanál só
                                 2 evőkanál cukor
                                 2 dl langyos tej
                              + 1 tojás a lekenéshez

a töltelék :egy kis üveg füge lekvár
                fél citrom leve  

A tészta hozzávalóit bedagasztom,hagyom duplájára kelni.A megkelt tésztát lisztezett felületre borítom,ketté veszem a tésztát és az egyiket félreteszem, letakarom hogy ne száradjon ki.A másik felét téglalap alakúra nyújtom,és egyforma szélesre kb. 4 centi széles, 30 centi hosszúakra vágom.Közepét megtöltöm a lekvárral,és a két szélét össze csípem,egy kicsit meg sodrom óvatosan,és brióst formázok belőle.Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem őket ,egymástó kicsit távol, hogy legyen helyük a növekedéshez.Amikor kész, lekenjük vízzel hígított tojássárgával ,és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 perc alatt készre sülnek.












1 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem nézegetni az oldaladat, gyönyörűek az ételek, ízlésesek a fotók!

    VálaszTörlés