2013. április 5., péntek

rozskovászos kenyér

A kenyérsütésem kovásza  20 dkg teljes kiőrlésű rozslisztből készült.
A hozzávalók: 50 dkg BL 80-as búzaliszt
                      20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
                      20 dkg rozskovász/ előző este elkészítem/
                      4,5 dl langyos víz
                       2,5 dkg élesztő felfuttattva
                          2 evőkanál cukor
                          1 evőkanál só
                           2 evőkanál olaj
A hozzávalókat összedagasztom,duplájára kelesztem,  a kacsasütő jénaimat sütőpapírral kibélelem,és a megformázott tésztát belehelyezem.A fedő belsejét vízzel meg spriccelem és letakarom a kenyértésztát Míg kel a tészta a sütőt előmelegítem 220 fokra. A sütés előtti 10 percben a bevágom a tetejét a tésztának és befedem a tetővel majd mehet a sütőbe 45-54 percre.Majd leveszem a fedőt róla és tovább sütöm fedő nélkül 15 percet.Ahogy kivettem a sütőből , a kenyér tetejét lespriccelem vízzel , és a kenyér elkezd beszélgetni.

             

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése