2013. április 3., szerda

Sült szalonnás kiflik,és a többiek....

Sült szalonnás kiflik,nagy kiflik, zsömlék,és egy cipócska.


Ezeket a péksütiket még húsvét előtt sütöttem de csak most sikerült időt szakítanom rá hogy le is írjam.
A hozzávalók:50 dkg BL80 búza liszt
                      15 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
                       20 dkg rétesliszt
                       20 dkg kovász
                         3 dkg élesztő felfuttatva
                         1 evőkanál só
                         4 1/2 dl folyadék /fele tej , fele víz/
                          3 evőkanál cukor/a folyadékba elkeverve/
                           3 evőkanál olaj
A lekenéshez:1 tojássárgája kicsi vízzel elkeverve

A hozzávalókat bedagasztom, hagyom duplájára kelni .Ebből a tészta mennyiségből lett 8 db sült szalonnával töltött kifli,8 db magos zsemle/ mákos , szezámmagos /,4 db nagy kifli amik szintén magosak, és egy magos cipócska is.
                                 

A tésztát négy részre osztom ,cipókat formálok belőle letakarom .Amivel dolgozom azt kerekre nyújtom,felvágom 8 részre ,megtöltöm sült szalonnával és feltekerem.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom,és félre teszem ,míg a többit is elkészítem.A következő cipót nyolc egyforma darabra osztom, és gombócokat formázok belőlük,szintén sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom őket.Jöhet a nagy kifli ,a tésztát köralakra nyújtom,négy részre vágom, és feltekerem.Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakolom kellő távolságra egymástól.
Az utolsó cipót át gyúrom és szintén sütőpapírral bélelt jénaiba rakom.Azután hagyom kelni egy fél órát,majd lekenem vízzel hígított tojássárgával,megszórom a magokkal,és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 25 percre.Ez a mennyiség nekünk egy hétre elegendő volt.




















































































































                                 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése