Az idei medvehagyma termés jól sikerült, tudtam néhányszor sütni is belőle.Utoljára még sütöttem egy nagy tepsi pogácsát, és kifliket.Maradt egy kis krumpli püré ,és így lett krumplis,medvehagymás pogácsa.
A hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt +10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
30 dkg krumpli püré
1 dl tej
1 egész tojás
1 dl krumpli főzőlé
fél kocka élesztő felfuttatva
2 evőkanál vaj vagy zsír is lehet/nekem szalonna zsír volt otthon/
1 teás kanál cukor/élesztőhöz/
2 teás kanál só
A hajtogatáshoz: 2-3 evőkanál vaj vagy zsír/megolvasztva/
1 nagy csokor medvehagyma felaprítva
A liszttel elmorzsoljuk a krumplipürét, a zsiradékot,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,és a többi hozzávalókat.Amikor kidolgoztuk a tésztát,letakarjuk és duplájára kelesztjük.Ha megkelt,kinyújtjuk és lekenjük a zsiradékkal,megszórjuk a felaprított medvehagymával,és meghajtogatjuk,mint a leveles tésztát.,és hagyjuk pihenni 15 percet.Ezt még kétszer ismételjük meg.Majd kinyújtjuk a tésztát,és kiszaggatjuk pogácsa szaggattóval ,a tetejét lekenjük vízzel hígított tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
Ami meg maradt a pogácsa szaggatáskor tészta ,abból meg kifliket sodortam.
Díjat kaptál tőlem Margó nézz be hozzám! :)
VálaszTörlésKedves Besztercei Marianna! nagyon köszönöm a díjat,de még nem vagyok gyakorlott blogerező, így fogalmam sincs hogy hogyan kell ezt a díjat feltenni.A szerkesztés még nem igazán megy,ez meg is látszik az oldalamon.De előbb vagy utóbb csak megoldom,hogy hogyan kell .
Törlés