Mai kiruccanásunk egyik oka a veteményezésen kívül , a medvehagymát megszedni. Megint sikerült egy szép csokorra valót hazahozni.Hazafelé kigondoltam hogy medvehagymás kifliket sütök.
A hozzávalók: 1 kg búzaliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 egész tojás
1 kocka élesztő/ felfuttatva/
1 evőkanál só
6 dl tej
2 evőkanál cukor
1 dl olaj
1 csokor medvehagyma/finomra aprítva/
olvasztott margarin/lekenni a tésztát/
Összeállítjuk a tésztát,rugalmas tésztát kapunk,duplájára kelesztjük.Amikor megkelt átgyúrjuk, és elfelezzük a tésztát, mert egyszerre nem fér el a deszkán.Kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra és meg kenjük az olvasztott margarinnal,és rászórjuk a finomra vágott medvehagymával.Majd felvágjuk négyzetekre,és a sarkánál fogva feltekerjük szorosan.Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk.A tetejét vízzel hígított tojássárgával lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.
A sajtos kiflinél hasonlóan járunk el,kinyújtjuk a tésztát ,olvasztott margarinnal lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.Ezeket is négyzet alakúra vágjuk, feltekerjük és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk.Tetejét lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.Hagyjuk kelni a tepsiben egy félórát,majd 180 fokos előmelegített sütőbe 20 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése