Eddig csak szórásra használtam a lenmagot, de most kipróbáltam a kenyér belsejébe is.Három lisztet használtam, van benne kenyér liszt, tettem bele egy kevés teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet,és tettem hozzá egy kevés rétes lisztet is.Most kovász helyett öreg tésztát használtam.
Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt
25 dkg öreg tészta
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
10 dkg búzarétes liszt
2,5 dkg élesztő/felfuttatva/
1 evőkanál só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
4,5 dl langyos víz
3 evőkanál lenmag
A hozzávalókat össze dagasztom, duplájára kelesztem , azután átdolgozom és ismét kelesztem.Kelesztés után óvatosan formára igazítom és sütőpapírral kibélelt jénaiba teszem ,hagyom kelni letakarva.Sütés előtt a tészta tetejét pengével meg díszítem , vízzel lepermetezem,és megszórom lenmaggal.A jénai tetejének belsejét is lepermetezem alaposan,és lefedve a tésztát, mehet a 220 fokos előmelegített sütőbe 45 percig , utána leveszem a fedőt , és tovább sütöm fedő nélkül még 15 percet.Amikor kiveszem a sütőből, a kenyeret rácsra teszem és lepermetezem vízzel.Lehet hallani ahogy beszélget a kenyér.Az enyém ilyen lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése